مدت اعتبار گواهي‌نامه سه سال بوده و دارنده این گواهي‌نامه بايد پس از انقضای مهلت تعیین شده در صورت تمایل به تمدید گواهینامه و حضور در حرفه مشاوره مدیریت، مطابق جدول خود‌ارزیابی ویژه متقاضیان تمدید گواهینامه اقدام نماید.

هزینه تمدید گواهی‌نامه CMC، معادل ۲۵% مبلغ کل گواهینامه CMC (معادل ۳,۵۰۰,۰۰۰ ریال +  ۱۰۰ یورو) می‌باشد که مبالغ ارزی به صورت نقد و مبالغ ریالی به حساب انجمن مشاوران مدیریت ایران واریز می‌گردد.

توضیح: متقاضیان می‌توانند از طریق درگاه پرداخت الکترونیکی زیر نسبت به پرداخت وجه ریالی جهت تمدید گواهینامه CMC خود اقدام نماید.

تمدید گواهینامه CMC فرم

ضروری است متقاضی در هنگام ارایه درخواست تمدید گواهی‌نامه؛ جدول تکمیل شده خودارزیابی متقاضیان تمدید را به همراه تصویر فیش واریز به دبیرخانه انجمن cmc@imca.ir ارسال نماید.

۱-مقدمه:

مشاوران مدیریت صلاحیت‌دار (CMC)، متخصصینی حرفه‌‌ای هستند که برای سازمان‌دهی و تنظیم حرفه و حفظ اعتبار گواهی‏نامه صلاحیت خود مسئولیت تعریف، ایجاد، ارتقاء و توسعه مستمر شایستگی‏های مورد‌نیاز را بر عهده دارند.

مسئولیت حصول اطمینان از توسعه مداوم این شایستگی‏ها توسط دارندگان گواهی‏نامه CMC درایران به عهده انجمن مشاوران مدیریت ایران است.

این راهنما و مدارک مربوط دیگر، برنامه توسعه مداوم حرفه‌ای (CPD) را برای مشاوران صلاحیت‌دار ‌(CMC) در ایران تشریح نموده و چارچوبی را برای برنامه‌ریزی، اجرا و گزارش‌دهی فعالیت‌های توسعه مداوم حرفه‌ای فراهم می‌نماید. توصیه می‌شود که مشاوران صلاحیت‌دار چارچوب شایستگی‌های CMC، اساسنامه و منشوراخلاق حرفه‌ای و منابع دیگر انجمن مشاوران مدیریت ایران را نیز بدین منظور مطالعه نمایند.

هدف این راهنما به عنوان یک برنامه ملی به شرح زیر است:

  1. ایجاد هماهنگی و سازگاری بین اعضاء،
  2. ایجاد اعتماد در جامعه در زمینه وجود استانداردی مناسب در این مورد و تلاش انجمن برای مطابقت مشاوران صلاحیت‌دار با آن،
  3. حصول اطمینان از این که انجمن مشاوران مدیریت ایران در این زمینه با سایر انجمن‏های مشاوره مدیریت عضو شورا هماهنگ است.

توسعه حرفه‌ای فرآیندی مداوم است که بر اساس آن مشاوران مدیریت دارای گواهی CMC به طور سیستماتیک:

  1. شایستگی‌های مورد‌نیاز خود را تعریف می‏نمایند.
  2. برای حصول و نگهداری این شایستگی‌ها برنامه‌ریزی می‏کنند.
  3. برنامه خود را اجرا می‏نمایند.

به تدریج که مشاوران مدیریت دارای گواهی CMC در مسیر حرفه‌ای خود حرکت نموده و پیش می‌روند، فرصت‌ها، نیازمندی‏ها و علایق‏شان تغییر می‏کند و بنابراین فرآیند توسعه حرفه‌ای به آن‏ها کمک می‌کند که خود را بطور مداوم با این تغییرات و استانداردهای تعیین شده مطابقت داده و شایستگی خود را حفظ و نگهداری نمایند.

در عمل، شایستگی های حرفه‌ای توسط آموزش‌های رسمی و غیررسمی و مطالعه و تجربه توسعه‌یافته و از طریق کاربرد دانش، توانمندی‌ها، مهارت‌ها و نحوه تلقی وبرخورد با مسایل در هنگام ارایه کارها، خروجی‌ها یا نتایج، هماهنگ با استانداردهای تعیین شده نشان داده می‌شود.

۲- نیازمندی های توسعه حرفه‌ای

۲-۱- تهیه برنامه توسعه مستمر

ایجاد و نگهداری یک برنامه توسعه مداوم حرفه‌ای شامل موارد زیر است:

  1. تشریح کارهای جاری و محدوده موردنظر و علاقه مشاور و خروجی‏ها، نتایج و مواردی که باید تولید گردد،
  2. درک مسئولیت‌های خود نسبت به همکاران، مراجعین و مشتریان، زیردستان، کارفرمایان، مردم و جامعه و سایر ذینفعان،
  3. تعریف دانش، توانمندی‌ها و مهارت‌های لازم و نحوه تفکر و برخورد با مسایل برای امور جاری و آینده،
  4. تشخیص و شناسایی کمبود‌های جاری در شایستگی و یا کمبود‌هایی که می‌تواند در نبود فعالیت‌های توسعه حرفه‌ای شکل بگیرند.

انجمن مشاوران مدیریت ایران یک چارچوب شایستگی مشاوران صلاحیت‏دار را در چارچوب شایستگی‌های شورای بین المللی موسسات مشاور مدیریت تهیه نموده که شایستگی‌های پایه و مشخصه‌های دیگر مورد انتظار از مشاوران صلاحیت‌دار را تعریف نموده است. این شایستگی‌ها برای مثال شامل شایستگی‌های شخصی، ارتباطی و وظیفه‌ای می‌باشد. شرح شغل، شرایط احراز شغل و نتایج برخی بررسی‌های آماری حرفه‌ای می‌تواند منابع اطلاعاتی خوبی برای تعیین نیازمندی‌های مربوط به شایستگی‌هاو نحوه نمایش و اندازه‌گیری آن‌ها باشد.

کمبود در شایستگی‌ها ممکن است از دانش‌های جدید یا تغییر یافته، پدید آمدن و معرفی تکنولوژی‌های نو، تکامل و تغییر انتظارات مشتریان، تغییرات قانونی و مقرراتیو یا تغییر در محدوده کار مشاور منتج شود. بهترین نحوه اجرای کار نمی‌تواند استاتیک و ساکن باشد و استانداردهای عملکرد تعیین شده حرفه‌ای در این زمینه‌ها نیز می‌تواند تغییر نماید. اعم از این که یک مشاور تازه کار یا باتجربه باشد، حتما نیاز به کار بهتر و اثربخش‌تر وجود دارد.

به مشاوران دارای گواهی‏نامه CMC توصیه می‌شود که برنامه توسعه حرفه‌ای خود را مستند نموده و حتی‏الامکان فعالیت‌های توسعه‌ای را که باید در سال پیش رو انجام دهند و امتیازات پیش‌بینی شده آن‌ها را در این برنامه ذکر نمایند.

مشاوران صلاحیت‌دار باید بر اساس نظام توسعه حرفه‌ای انجمن مشاوران مدیریت ایران، حداقل یکصد ‌امتیاز در طول سه سال اعتبار گواهی‏نامه خود بدست آورند. فعالیت‌های قابل قبول توسعه حرفه‌ای در قالب موضوعات مختلف گروه‌بندی شده‌اند و برای گزارش‌دهی هر گروه دارای یک حداکثر و یا حداقل امتیاز قابل قبول می‌باشد.

داشتن یک برنامه مستند کمک می‌کند که بودجه، وقت و منابع لازم نیز برای فعالیت‌های مناسب توسعه حرفه‌ای پیش‌بینی شود. توصیه می‌شود که حداقل سالی یکباراین برنامه به روز شود.

۲-۲- اجرای برنامه توسعه حرفه‌ای

پیاده‌سازی برنامه توسعه حرفه‌ای شامل اجرای فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده است. اگر برخی از اجزای برنامه ابتدا بصورت کلی ذکر شده باشند (برای مثال حضور در دوره‏های آموزشی) پیاده‌سازی ممکن است نیاز به شناسایی و انتخاب گزینه‌های محتلف داشته باشد (برای مثال، شرکت در دوره‏های اجرا شده توسط انجمن یا شورای بین‏المللی ICMCI و غیره)

مشاور باید در طول سال، به برنامه خود مراجعه نماید تا از میزان مطابقت وضعیت خود با برنامه آگاه شود و دریابد که آیا برنامه نیاز به اصلاحاتی دارد یا خیر. برخی از فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده ممکن است قابل دسترسی نباشد، در صورتی که ممکن است فرصت‌های تازه دیگری نیز فراهم شود و به مشاور کمک نماید که برنامه خود را محقق سازد.

۲-۳ – ایجاد و نگهداری سوابق مورد‌نیاز:

نگهداری سوابق به مشاور اجازه می‌دهد که میزان موفقیت و دستیابی به برنامه خود را که پایه و اساس لازم برای گزارش‌دهی در زمینه امتیازات توسعه مداوم شخصی می‏باشد فراهم نماید. جدول CMC-007 (پیوست ۲-۷) نشان می‌دهد که چه نوع اطلاعاتی در مورد فعالیت‌ها باید ثبت شود.

۲-۴ – گزارش‏دهی امتیازات توسعه مداوم شخصی

برنامه توسعه شخصی انجمن مشاوران مدیریت ایران الزام می‌دارد که مشاوران صلاحیت‌دار امتیازات توسعه مداوم شخصی خود را به هنگام درخواست تمدید اعتبار گواهی‏نامه CMC(هر ۳ سال یکبار) گزارش نمایند.

۳ – بازنگری برنامه توسعه شخصی

یکی از برنامه‌های کمیته راهبری CMC انجمن مشاوران مدیریت ایران انجام بازنگری دوره‏ای در زمینه توسعه مداوم شخصی است. هدف از این بازنگری به شرح زیر است:

  1. تعیین سطح و میزان مطابقت با برنامه‌های تنظیم شده
  2. شناسایی جنبه‌هایی از برنامه که بخوبی درک نشده باشد
  3. شناسایی نیازهای توسعه مداوم شخصی مشاوران مدیریت
  4. کمک به مشاوران صلاحیت‌دار برای حفظ شایستگی‌های آن‏ها

بازنگری سالیانه شامل انتخاب نمونه‌ای (آماری) از مشاوران صلاحیت‌دار و درخواست ارسال و بازنگری سوابق پشتیبانی کننده تقاضاهای ارسالی آن‏ها در زمینه توسعه مداومشخصی است. نتایج این بازنگری جهت مشخص نمودن مسایلی مانند سطح مشارکت در برنامه، نوع فعالیت‌های مورد استفاده بوسیله اعضاء و وضعیت به روز نگهداشتن شایستگی‌ها توسط مشاوران صلاحیت‏دار کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرایند بازنگری همچنین فرصتی را برای روشن‏تر نمودن جنبه‌های مختلف دیگری از برنامه فراهم می‌سازد.

۴- فعالیت‌های قابل قبول

بصورت عام، فعالیت‌هایی که دانش و درک مشاوران را افزایش داده، سبب بهبود یا توسعه مهارت‌های آنان شده و یا قابلیت‌هایشان را گسترش می‌دهد تحت برنامهتوسعه شخصی انجمن مشاوران ایران قابل قبول است.

اگرچه فعالیت‌های زیادی ممکن است بتواند در زمره فعالیت‌های توسعه شخصی قرار گیرد اما فعالیت‌های مشاوران باید در راستای برنامه توسعه شخصی‌شان باشد. از نظر کسب امتیاز در برنامه توسعه مداوم شخصی انجمن، مشاوران مدیریت صلاحیت‏دار (CMC) باید قاعدتا از حضور در دوره یا کنفرانسی که با محدوده کارهای آتی مشاوره آنان ارتباطی ندارد، اجتناب نمایند.

فعالیت‌های توسعه شخصی ممکن است در ساعات کاری مشاور انجام شده و سازمان محل کار مشاور منابع آن را تامین نماید. این نوع فعالیت‌ها همچنین ممکن است فعالیت‌های داوطلبانه‌ای باشد که مشاور در آن از شایستگی‌های حرفه‌ای خود استفاده می‏نماید.

شرط اولیه برای پذیرش درخواست تمدید گواهینامه CMC، ارایه نتایج یکی از پروژه‌های ارایه شده در طول سه سال قیل از سوی متقاضی برای اعضای انجمن (به خصوص دارندگانCMC) در یکی از نشست های انجمن در یکسال قبل از تقاضا می‌باشد.